luni, 22 aprilie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Umbanda, religia necunoscută din Brazilia

Trebuie citit

Este o religie misterioasă care posedă propia identitate. Este localiază în special în regiunea Rio de Janeiro, în special sub influenţa unui medium pe nume Zelio Fernandino de Moraes, care practica umbanda în rândul populaţiei afro-braziliene sărace.
Umbanda a fost introdusă în Brazilia de africani între 1549 şi 1888, în special cu riturile macumba, practicate de populaţia africană săracă din regiunea Rio şi Bahia.
Are mai multe ramuri, din care fiecare posedă mai multe practici şi credinţe diferite. Preoteasa desenează un mandala de culoare şi invocă unul din numeroşii Orixas, spirite venerate care fuzionează etern în fiecare element al naturii.

foto de Junius sursa Wikipedia
foto de Junius sursa Wikipedia

Practicanţii acestei religii misterioase fac incantaţii şi alte ritualuri cum ar fi cânturi, oamenii beau şi dansează. Umbada respinge vrăjitoaria, hainele colorate şi sacrificiile de animale. Este considerată totuşi ca un fel de magie albă, opusa ei fiind quimbanda.
Umbanda mai este considerată şi o formă de spiritism, ca un mijloc eficace de a contacta spiritele morţilor, care evoluează şi se reîncarnează prin mai multe existenţe fizice.
Această religie din Brazilia a adoptat un Dumnezeu unic suprem, creatorul Universului. Dar şi Evanghelia, precum şi cultul sfinţilor asociaţi cu orishas, câteva sărbători creştine şi practica carităţii. Iisus pentru adepţii umbala este numit Oxala.
În Brazilia există în prezent aproximativ 400.000 de membri.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri pentru vrăjitoarea Sandra primite din Cluj Napoca și Europa

Mulţumesc enorm doamnei vrăjitoarei Sandra care a reuşit să mă scape de blestem și mi-a dezlegat cununiile. Simt că...

Mulțumiri pentru vrăjitoarea Mercedeza din America și Italia

Intrasem într-un anturaj nefast al jocurile de noroc, pierdeam zilele și nopțile la rând, eram dependent și făceam rău...

Mulţumiri recente pentru vrăjitoarea Mercedeza din Craiova

Am avut mari probleme cu jocurile de noroc şi mi-am pierdut averea din prostie. Dar din fericire, am găsit un sprijin nesperat la doamna Mercedeza din Craiova, care s-a luptat enorm cu demonii din mine

Mulțumiri pentru vrăjitoarea Rodica Gheorghe din America și Rusia

Mulţumesc mult doamnei vrăjitoare Rodica Gheorghe pentru că prin harul său deosebit mi-a adus soţul înapoi din braţele unei...

Mai multe articole ca acesta