luni, 22 aprilie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Osanna din Mantua a retrăit suferințele pasiunii lui Iisus toată viaţa

Trebuie citit

Osanna (zisă şi Hosanna) s-a născut în 1449, la Mantua, în Italia. A fost fiica unui cuplu de nobili italieni, Agnes şi Nicolo Andreasi. Încă de la vârsta de cinci ani, a avut mai multe viziuni ale îngerilor cerului și Treimii.
Beata_Hosanna_de_MantuaMai târziu, s-a simţit atrasă de viața religioasă şi a respins căsătoria aranjată de către părinții săi. Deoarece nu putea să-i explice în mod clar tatălui ei atracţia pe care o resimţea pentri viaţa pe care dorea să o aibă, a primit în secret obiceiul terțiarul dominican, spunându-i familiei sale că a avut o dorință și că trebuia să poarte această rochie până ce se va simţi realizează.
Dar abia la vârsta de 37 de ani şi-a finalizat dorințele şi s-a îngrijit de frații ei, pînă la moartea părinților săi.
A avut grijă neîncetat de cei săraci și bolnavi, ţinând rolul de îndrumător spiritual pentru mulți oameni care îi cereau ajutorul. Nu a ezitat să recurgă chiar la averea familiei pentru a-i ajuta pe cei nevoiași.
Osanna a stigmatizat aristocrația din timpul său și a criticat lipsa de moralitate și practica religioasă. A fost prietenă cu Colomba de Rieti, altă mistică, de asemenea terțiară dominicană, și cu Stefania din Quinzani, preafericita din Brescia.
Osanna a fost administrator la ducele de Mantua, care nu a descoperit sfințenia sa decât la moartea femeii per care a văzut-o în fiecare zi.
O legendă spune că Osanna a învățat, din păcate, să citească rău. Primele cuvinte pe care le-a descoperit au fost Iisus și Maria, cuvinte pe care a știut imediat să le descifreze fără să fi învățat vreodată.
La vârsta de treizeci de ani, a primit stigmatele, pe frunte, pe o parte și pe picioare. Femeia a retrăit suferințele pasiunii lui Iisus toată viața. Osanna cădea în extaz când a vorbea cu Dumnezeu, a avut viziuni frecvente ale lui Iisus purtându-şi crucea. Spre sfârșitul vieții sale, aproape că nu se mai putea hrăni.
Despre toate aceste experiențe spirituale i-a spus părintelui Jérôme de Mont Olivet, care i-a scris biografia în 1507, la scurt timp după moartea sa. Ea îl considera ca fiul său spiritual și confidentul ei.
Dar, deja în 1505, viața ei fusese scrisă de maestrul dominican Sylvestre Ferrara. Osanna a murit în 1505.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri pentru vrăjitoarea Sandra primite din Cluj Napoca și Europa

Mulţumesc enorm doamnei vrăjitoarei Sandra care a reuşit să mă scape de blestem și mi-a dezlegat cununiile. Simt că...

Mulțumiri pentru vrăjitoarea Mercedeza din America și Italia

Intrasem într-un anturaj nefast al jocurile de noroc, pierdeam zilele și nopțile la rând, eram dependent și făceam rău...

Mulţumiri recente pentru vrăjitoarea Mercedeza din Craiova

Am avut mari probleme cu jocurile de noroc şi mi-am pierdut averea din prostie. Dar din fericire, am găsit un sprijin nesperat la doamna Mercedeza din Craiova, care s-a luptat enorm cu demonii din mine

Mulțumiri pentru vrăjitoarea Rodica Gheorghe din America și Rusia

Mulţumesc mult doamnei vrăjitoare Rodica Gheorghe pentru că prin harul său deosebit mi-a adus soţul înapoi din braţele unei...

Mai multe articole ca acesta