luni, 22 aprilie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Numărul copiilor acuzaţi de vrăjitorie este în creştere

Trebuie citit

Mulţi copii sunt acuzaţi de vrăjitorie în Africa, susţine agenţia ONU pentru copii. Orfanii şi persoanele cu handicap sunt cele mai expuse riscului.
Un nou raport UNICEF avertizează că copiii acuzaţi de a face vrăjitorie sunt adesea bătuţi, arşi sau chiar omorâţi.
Cercetările au arătat că credinţa că un copil poate face vrăjitorie este relativ recentă. Într-adevăr, acum 10 – 20 de ani, harul de a face vrăjitorie era atribuit în principal femeilor în vârstă.

enfants-benin
Raportul ONU arată că creşterea numărului de copii vulnerabili, care sunt victime ale unor astfel de abuzuri este legată de urbanizarea tot mai mare de pe continent şi de războaie.
UNICEF a spus ca nu ar putea face multe împotriva acestei credinţe şi că nu va încerca să o elimine. Dar consideră că violenţa împotriva copiilor nu se poate accepta şi că va face tot posibilul pentru a o împiedica.
Cel mai mult acuzaţi de vrăjitorie sunt băieţii cu vârste cuprinse între opt şi paisprezece ani.
În afară de a fi bătuţi şi arşi, există practica de a turna ulei în ochii copiilor sau în urechile lor, de a exorciza “spiritele rele” care i-au invadat conform practicienilor tradiţionali.
Se spune că unii predicatori evanghelici au înrăutăţit situaţia prin organizarea de ceremonii de exorcizare foarte scumpe. Unul dintre ei a fost arestat recent în Nigeria. Omul a cerut 250 de dolari de şedinţă clienţilor săi.
Nu există niciun studiu cuprinzător asupra fenomenului care să permită să se măsoare cât de comune sunt acuzaţiile de vrăjitorie.
Totuşi, conform biroului regional din Africa de Vest şi din Africa Centrală, UNICEF susţine că mai mult de 20 000 de copii au fost acuzaţi de vrăjitorie în capitala congoleză Kinshasa.
Copiii în cauză sunt adesea bătuţi şi alungaţi din casele lor, mai susţine BBC.

Articolul precedent
Articolul următor

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri pentru vrăjitoarea Sandra primite din Cluj Napoca și Europa

Mulţumesc enorm doamnei vrăjitoarei Sandra care a reuşit să mă scape de blestem și mi-a dezlegat cununiile. Simt că...

Mulțumiri pentru vrăjitoarea Mercedeza din America și Italia

Intrasem într-un anturaj nefast al jocurile de noroc, pierdeam zilele și nopțile la rând, eram dependent și făceam rău...

Mulţumiri recente pentru vrăjitoarea Mercedeza din Craiova

Am avut mari probleme cu jocurile de noroc şi mi-am pierdut averea din prostie. Dar din fericire, am găsit un sprijin nesperat la doamna Mercedeza din Craiova, care s-a luptat enorm cu demonii din mine

Mulțumiri pentru vrăjitoarea Rodica Gheorghe din America și Rusia

Mulţumesc mult doamnei vrăjitoare Rodica Gheorghe pentru că prin harul său deosebit mi-a adus soţul înapoi din braţele unei...

Mai multe articole ca acesta