sâmbătă, 18 mai, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Fecioara Maria a „provocat” botezarea indienilor cospes din Venezuela

Trebuie citit

Atunci când orașul Guanare, capitala statului Portuguesa, a fost înfiinţată în anul 1591, nativii care locuiau în regiune, cospes, au fugit în pădurea de nord a orașului pentru a scăpa de conchistadori, ceea ce a făcut ca evanghelizarea lor să fie extrem de dificilă.
Tradiția plasează prima apariție a Fecioarei Maria la 8 septembrie 1652, în pădurea, unde fugiseră indienii. Ea le-ar fi spus şefului tribului Cospes, un indian pe nume Coromoto, și soției acestuia, “Duceţi-vă la casa albilor și cereți-le să vă dea cu apă pe cap, pentru a putea merge la cer,” adică să fie botezaţi.

Statuia Fecioarei Maria din Coromoto. Autor Guillermo Ramos Flamerich. Sursă Wikipedia.
Statuia Fecioarei Maria din Coromoto. Autor Guillermo Ramos Flamerich. Sursă Wikipedia.

Potrivit tradiţiei orale, şeful de trib a spus totul lui Don Juan Sánchez. Acesta din urmă i-a cerut să se pregătească împreună cu tribul său ca să fie botezat opt zile mai târziu.
Astfel, indienii cospes au fost convertiți la catolicism și au fost botezați, dar nu şi şeful lor, care a fugit.
Legenda plasează în acest moment a doua apariție Mariei: Coromoto, orbit de furie, ar fi ridicat brațul la ea cu subînțeles, dar Maria ar fi dispărut brusc.
Tradiția spune că apariția ei s-a materializat într-un brand realizat din fibre de copac, care se găseşte acum în Sanctuarul Național al Fecioarei de la Coromoto.
În poveste, Coromoto este muşcat de un şarpe veninos. Rănit și pe cale de a muri, se întoarce la Guanare, unde a fost botezat. Vindecat, şi-a dedicat apoi restul vieții evanghelizării indienilor cospes, care se aflau sub comanda sa, oameni neînfricaţi care s-au opus cuceritorilor spanioli.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri noi pentru vrăjitoarea Margareta

Îi mulţumesc doamnei vrăjitoare Margareta pentru susţinera acordată, căci datorită ei am reuşit să scap de un dușman feroce...

Mulţumiri pentru vrăjitoarea Elena Minodora din Paraguay și Europa

Mulţumesc mult doamnei vrăjitoare Elena Minodora, de pe siteul www.vrajitoarero.com, pentru că prin harul său arhirecunoscut în întreaga lume,...

Mulţumiri noi pentru vrăjitoarea Cristina

Aduc mii de mulţumiri doamnei vrăjitoare Cristina deoarece m-a salvat de blestemul pe care îl aveam făcut de o vecină

Vrăjitoarea Venus are cele mai puternice leacuri

Făcătoarea de minuni Venus rezolvă în cea mai puternică lună din an, Aprilie, toate problemele cu care vă confruntați....

Mai multe articole ca acesta