duminică, 14 iulie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Dispariția misterioasă a unei colonii engleze de pe insula Roanoke în secolul XVI

Trebuie citit

Colonia de pe insula Roanoke, din arhipelagul Outer Banks, în apropiere de Carolina de Nord, SUA, a fost prima așezare engleză pe tărâm american, finanțată și organizată de Sir Walter Raleigh (cutezan, scriitor și poet, explorator și ofițer din timpul reginei Elisabeta I), care a fost fondată în anul 1580.

Pe insulă,au încercat să supraviețuiască două grupe de coloniști. Locurile erau abundente în cedru și fructe, iar peștele se găsea din belșug.

Sursa: William A. Crafts (1876) Pioneers in the settlement of America: from Florida in 1510 to California in 1849, Pioneers in the settlement of America: from Florida in 1510 to California in 1849. edition, Boston: Published by Samuel Walker and Compan, Wikipedia.

O flotilă de șapte nave comandată de Sir Richard Grenville (de origine anglo-normandă), a părăsit Plymouth în aprilie 1585 cu 600 de oameni la bord. După o escală la Porto Rico, în Antile, aceasta a sosit în iunie în Carolina de Nord. Grenville nu a revenit însă în Europa până ce nu a construit un fort împreună cu coloniștii!

Coloniștii, dintre care mulți se gândeau să se reîntoarcă în Anglia, au avut probleme serioase cu indienii ostili din regiune, iar în iunie 1586 chiar le-au atactat satele. În aceeași lună, Grenville a revenit din Europa la Roanoke cu provizii pentru coloniștii lăsați în fort, numai că acesta era acum pustiu.

Astăzi, zvonurile susțin că coloniștii au fost asimilați unui trib local pe o insulă din Cape Hatteras. Nu se știe însă unde și de ce au dispărut atât de misterios coloniști englezi de la fortul de pe insula Roanoke.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri din Baia Mare și Germania pentru vrăjitoarea Ramona

Trebuie să vă spun că am fost tare disperată datorită unei boli care mă ţinea la pat de luni...

Vrăjitoarea Delia din Craiova

Vrăjitoarea Delia din Craiova este cea mai puternică din România. Vă aşteaptă cu ritualuri deosebite care pot să rezolve clar, repede şi definitiv problemele dumneavoastră.

Maria Câmpina, Regina Magiei Albe din România

Incontestabila lideră a vrăjitoarelor din România, Regina Magiei Albe din România, Maria Câmpina şi-a primit titlul de regină de la regretatul parapsiholog Ion Ţugui

Mulțumiri foarte noi pentru de tămăduitoarea și ghicitoarea Hara din Roma și Craiova

Mulţumesc mult de tot doamnei tămăduitoare  și clarvăzătoare Hara pentru că prin harul său deosebit mi-a adus soţul înapoi,...

Mai multe articole ca acesta