duminică, 10 decembrie, 2023
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Arheologii sunt uimiţi de descoperirea a 24 de sarcofage negre stranii, de 100 de tone, lângă platoul de la Giza

Trebuie citit

O descoperire de senzaţie vine să zdruncine din temelii ceea ce ştiam până acum despre trecutul nostru misterios. Arheologii su fost extrem de şocaţi atunci când au găsit, lângă piramidele de la Giza, de lângă Cairo, 24 de cutii negre sinistre având forma unor sicrie, confecţionate din granit solid de la Assuan şi cântărind fiecare mai mult de 100 de tone.

Ciudatele obiecte funerare au o precizie de fabricare de câţiva milimetri, ceea ce stârneşte uimirea oamenilor de ştiinţă care le-au cercetat. Cum au fos construite? În ce scop exact? De către cine?

 

Autor Neithsabes. Restaurarea mormintelot taurilor Apis din timpul domniei lui Ramses al II-lea, sursă Wikipedia.

 

 

Arheologii le-au descoperit îngropate într-un sitem de peşteri de pe un deal, situal la 12 mile sud de Marea Piramidă din Giza, numită şi piramida lui Kheops, aflată pe lista celor şapte minuni ale lumii antice, care face parte din necropola anticului Memphis, sanctuarul faraonilor egipteni.

Precizia tăierii în piatră cu care au fost executate ciudatele sicirie negre, cu o toleranţă de câţiva microni, i-a făcut pe oamenii de ştiinţă să creadă că ar fi opera unei rase extraterestre care le-a lăsat pe pământ într-un scop necunoscut. În legendele egiptene antice se spune că în acel loc s-ar fi aflat mormintele taurilor Apis, veneraţi ca zeităţi în Egiptul antic.

În mitologia egipteană, Apis era uneori asociat cu zeu creator din Memphis, Ptah, simbolizat printr-o mumie cu braţele întinse, ţinând Sceptrul. Dar taurul Apis putea fi văzut şi ca Ra atunci când se celebra cultul fecundităţii. Apis era reprezentat ca un taur negru cu labele şi cu burta albe, care avea între coarne un disc solar. Legendele spun că zeiţa magiei şi a vieţii, a căsătoriei, Isis, sora lui Osiris, fiica zeilor Geb şi Nut şi mama lui Horus, care era considerată Regina tronului, a fost transformată într-o vacă, a fost fecundată de o rază de soare şi apoi a dat naştere lui Apis.

 

Cutiile negre misterioase au fost cunoscute ca Serapeumul din Saqqara, în oraşul acum abandonat Memphis, fosta capitală a Egiptului de Jos şi a Regatului Vechi. Sarcofagele egiptene imense, extrem de misterioase, în primul rând prima exactitatea construirii lor, ridică nenumărate semne de întrebare. Se crede că situl oficial de înmormântare a fost construit în urmă cu 3.300 de ani la comanda faraonului Ramses al II-lea. Egiptologii cred că taurii Apis erau veneraţi ca zei Khaemweset, un fiul al acestui faraon egiptean. Dealul de lângă marea Piramidă a fost străbătut de tunele unde au fost aşezate sarcofagele negre stranii în care se aflau resturile mumificare ale taurilor Apis.

- Advertisement -spot_img

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Ultimele articole apărute

Mulţumiri pentru vrăjitoarea Delia din Craiova

Am ajuns, graţie unei recomandări, la doamna vrăjitoare Delia şi m-a salvat de farmecele pe care mi le-a făcut prietena mea, o femeie cu suflet rău,

Iubita mea a fugit în America cu şeful ei

Iubita mea a fugit în America cu şeful ei, pe când se aflau într-o delegaţie prelungită şi am crezut cu adevărat că mă voi sinucide din cauza asta.
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -spot_img