miercuri, 21 februarie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Rezervaţia Naturală Vikos – Aoos

Trebuie citit

Cheile Vikos este un canion considerat cel mai adânc din Europa. Este situat în Epir, nordul Greciei, la 40 km de oraşul Ioannina. Face parte din Parcul Naţional Vikos – Aoos.

Parcul Naţional Vikos – Aoos a fost creat în 1973 şi acoperă 12.225 de hectare şi înglobează cheile Vikos şi masivele muntoase din împrejurimi.

 

Foto de Onno Zweers, sursă Wikipedia.

 

 

Fauna sălbatică este caracterizată prin prezenţa marilor prădători cum ar fi ursul brun şi lupul. Aici se găseşte de asemenea vidra europeană, şacalul auriu, pisica sălbatică, capra sălbatică şi capra neagră, care trăiesc pe versantele abrupte şi stâncoase. În pădure trăiesc mulţi mistreţi.

În rezervaţie se găsesc şi multe specii de păsări răpitoare, în regiunile forestiere şi alpine.

În fiecare an, peste 100.000 de oameni vizitează acest parc şi pentru activităţi ca rafting, caiac – canoe, drumeţii şi ciclism montan.

Primele dovezi ale prezenţei umane în zonă datează de acum 17000 – 10.000 de ani. Zona a fost mereu populată şi în sec. XVII – XIX a devenit un important centru de medicină populară.

Un punct de atracţie îl reprezintă muntele Tymfi. Înăuntrul rezervaţiei există patru sate, cum ar fi Zagori.

Climatul în rezervaţie este mediteraneeano – continental. O atracţie specială este agroturismul şi ecoturismul. Aici se mai găseşte şi mănăstirea Sf. Paraschiva, de secol XV.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri recente din Europa pentru vrăjitoarea Florica

Multe felicitari, vrăjitoare Florica! Faci într-adevăr un lucru extrem de benefic pentru persoanele care sunt dominate de emoţii! Fiind o persoană anxioasă de fel, am reuşit, de-a lugul timpului

M-a scăpat de la falimentul firmei și de argintul viu

Doresc să mulţumesc expres vrăjitoarei Maria din Craiova deoarece prin harul ei, m-a scăpat de la falimentul firmei şi...

Mulțumiri foarte noi primite de tămăduitoarea și ghicitoarea Hara din America și Târgu Jiu

Mulţumesc mult doamnă ghicitoare Hara pentru că mi-aţi adus iubita înapoi după o tristețe de 3 ani. Sunteți minunată,...

Adevărata tămăduitoare și binefăcătoare Diana preferata maestrului Ion Țugui

Vine luna Martie, care este foarte benefică pentru curățare! Acum se fac cele mai puternice și eficiente ritualuri de...

Mai multe articole ca acesta