luni, 11 decembrie, 2023
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Brazilia, testamentul celest al lui Aleijadinho

Trebuie citit

Există în centru Braziliei, la Congonhas do Campo o biserică în stil baroc reprezentând 12 profeţi sculptaţi în piatră care se găseşte în regiunea numită piatră de săpun sau steatită. Nimeni nu a putut cunoaşte vreodată motivul acestei alegeri, dispunerea şi semnificaţia statuilor celor 12 profeţi biblici (Abdias, Amos, Baruc, Daniel, Ezequiel, Naum, Habacuc, Isaias, Jeremias, Ioan, Jonas şi Oseias) care împodobeşte terasa bisericii.

Foto de Eric Gaba (Sting – fr:Sting), Wikipedia.

Aceste statui sunt opera unui personaj straniu: Aleijadinho, un sculptor celebru brazilian (1738-1814), alchimist şi vrăjitor care se spunea că era iluminat, dar mai ales infirm şi nu poseda decât cioturi în loc de braţe şi picioare.

Dar în pofida handicapului său sever, a sculptat între 1796 şi 1804 pe aceşti 12 profeţi pe terasa bisericii Bon Jesus de Matosinhos de Congonhas do Campo fără ca nimeni să înţeleagă motivaţiile sale.

Aceste statui sunt fascinate şi par să ne indice piste, direcţii şi sugerează un mesaj codat.

Este clar că statuile vorbesc şi doresc să spună lucruri… Numeroşi alchimişti au sperat să rezolve această enigmă, însă au eşuat.

Dezordinea aparentă a statuilor ascunde un ordin secret, iar observându-le poţi trage câteva indicii preţioase: există 12 statui precum numărul constelaţiilor din zodiac, una dintre ele arată spre constelaţia Orion şi ele ocupă un volum de spaţiu în trei dimensiuni în funcţie de poziţia lor pe diferite laturi ale bisericii. Totul indică deci că Aleijadinho ne arată, de fapt, o hartă a cerului.

- Advertisement -spot_img

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Ultimele articole apărute

Mulţumiri din Mexic și România pentru vrăjitoarea Anastasia Venus

Mulţumesc mult vrăjitoarei Anastasia Venus deoarece m-a rezolvat de o mare problemă cu leacurie și ritualurile ei super.  A...

Mulţumiri pentru prezicător astrolog Gergely Eduard Rogere din Irlanda și din toată lumea

Am apelat la prezicător astrolog Gergely Eduard Rogere cu încredere. Aveam probleme mari de sănătate, ameţeli, dureri de cap, iar doctorii nu ştiau ce am deşi analizale îmi ieșeau normale de fiecare dată.
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -spot_img