miercuri, 21 februarie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Ankara, oraşul cucerit şi de Alexandru Macedon

Trebuie citit

În vechime, Ankara era cunoscută sub numele de Angora şi Ancyra. Este capitala Turciei de la 29 octombrie 1923 şi al doilea mare oraş al ţării.

Originile sale sunt foarte vechi, din epoca hittiţilor, când oraşul purta numele de Ankuva, menţionat în mai multe scrieri hittite.

După hittiţi, Ankara a cunoscut dominaţia frigienilor, perşilor, a lui Alexandru cel Mare, a galateilor. Romanii au pătruns în oraş în 189 î.e.n. şi l-au anexat la Imperiul Roman. În timpul perioadei bizantine, a cunoscut o anume prosperitate dar invaziile sassanide şi arabe din sec. VII au fost absolut devastatoare.

 

Moscheea Kocatepe, autor foto Uğurgüler06, sursa Wikipedia.

 

 

În1073, oraşul a fost ocupat de turci, apoi reluat de bizantini, cruciaţi şi turci. Din 1354, Ankara a fost administrată de otomani.

Oraşul este marcat de un climat continental, cu ierni mai reci cu multă zăpadă şi veri calde şi uscate.

Aproximativ 75% din populaţia sa activă lucrează în domeniul serviciilor. Oraşul are multe obiective turistice, precum: băile romane (construite în sec. III de împăratul Caracalla), coloana lui Iulian, templul lui Augusta, moscheea Haci Bayram, cetatea Ankara, mausoleul lui Ataturk sau Anitkabir etc.

Ankara dispune de un lanţ de hoteluri foarte frumoase, cu toate facilităţile moderne. Aproape toate au centre SPA şi wellness performante, săli de fitness, jacuzzi, oferă masaj şi toată gama necesară relaxării dvs.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri recente din Europa pentru vrăjitoarea Florica

Multe felicitari, vrăjitoare Florica! Faci într-adevăr un lucru extrem de benefic pentru persoanele care sunt dominate de emoţii! Fiind o persoană anxioasă de fel, am reuşit, de-a lugul timpului

M-a scăpat de la falimentul firmei și de argintul viu

Doresc să mulţumesc expres vrăjitoarei Maria din Craiova deoarece prin harul ei, m-a scăpat de la falimentul firmei şi...

Mulțumiri foarte noi primite de tămăduitoarea și ghicitoarea Hara din America și Târgu Jiu

Mulţumesc mult doamnă ghicitoare Hara pentru că mi-aţi adus iubita înapoi după o tristețe de 3 ani. Sunteți minunată,...

Adevărata tămăduitoare și binefăcătoare Diana preferata maestrului Ion Țugui

Vine luna Martie, care este foarte benefică pentru curățare! Acum se fac cele mai puternice și eficiente ritualuri de...

Mai multe articole ca acesta